Het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg vormt de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Rozenburg, Spijkenisse en Westvoorne en de waterschapsarchieven van deze streek.

Daarnaast beheert het Streekarchief tal van particuliere archieven, zoals dat van kerkgenootschappen, bedrijven, verenigingen en families. Bovendien is er een uitgebreide collectie foto’s en documentatie aanwezig, zodat het Streekarchief de aangewezen plek is voor iedereen met vragen over de lokale geschiedenis.

Het papieren erfgoed van deze regio wordt zorgvuldig bewaard in een depot in Brielle en voor iedereen toegankelijk gemaakt. De speciale kluisruimte bevat in totaal vier strekkende kilometer aan historische documenten, die tot wel 750 jaar oud zijn, en een beeld schetsen van vrijwel elk aspect van het leven op de eilanden in vroeger tijden.

Contact

Adres:

De Rik 22
3232 LA Brielle

Telefoon:

0181-418043

E-mail:

info@streekarchiefvpr.nl

Web:

Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg

Social links:

Online Genealogisch Onderzoek

Zoeken in collecties

Bronnen

Voor het genealogisch onderzoek van de Stichting Voorouder is gebruik gemaakt van deze bronnen die beschikbaar zijn bij het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg.