Het Streekarchief Midden-Holland bewaart de archieven van de volgende gemeenten: Bergambacht (Ammerstol, Berkenwoude, Bergambacht), Gouda, Krimpen a/d IJssel, Nederlek (Krimpen a/d Lek, Lekkerkerk), Ouderkerk (Gouderak, Ouderkerk a/d IJssel), Schoonhoven, Vlist (Haastrecht, Stolwijk, Vlist), Waddinxveen (Broek c.a., Noord-Waddinxveen, Zuid-Waddinxveen) en Zuidplas (Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle).

Naast gemeentearchieven beheert Streekarchief Midden-Holland ook de overgebrachte rijksarchieven uit de bovenstaande gemeenten, zoals de rechterlijke en notariële archieven, de archieven van de weeskamer en de kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. Bovendien is het streekarchief in het bezit van archieven van talloze particuliere instellingen en bedrijven uit de omgeving, zoals kerkgenootschappen, scholen, verenigingen en fabrieken.

Contact

Adres:

Klein Amerika 20
2806 CA Gouda

Telefoon:

0182-521821

E-mail:

info@samh.nl

Web:

Streekarchief Midden-Holland

Social links:

Online Genealogisch Onderzoek

Streekarchief Midden-Holland

Bronnen

Voor het genealogisch onderzoek van de Stichting Voorouder is gebruik gemaakt van deze bronnen die beschikbaar zijn bij het Archief Delft en Omstreken.