Pierre Louis Antonie (Lou) Geels (Rotterdam, 18 maart 1908 – Roelofarendsveen, 8 juni 1979) was een acteur. Hij was het meest bekend van zijn rol als de trouwe veldwachter “Bromsnor” in de TV-serie “Swiebertje”.

Lou Geels volgde een horecaopleiding, maar begon zijn carrière op 17-jarige leeftijd als acrobatisch danser. Hij reisde de wereld rond als deel van het danspaar ‘The Yellows’.

Hij brak een enkel en legde zich daarna toe op revues en kluchten.

Op toneel speelde hij in het begin in onder meer “Onder een dak” en “De schipper van de Neeltje Jacoba”. Hij kreeg pas echt landelijke bekendheid als bode Bulthuis in “Stadhuis op stelten”.

Begin jaren veertig had hij een eigen gezelschap dat cabaret en operette bracht. In die tijd werkte hij onder anderen samen met zijn vrouw Lyla Ebben, Mabesta en Mary Smith.

In 1951 werd hij gevraagd voor de leiding van het Haagse Gezelschap van Jacques van Bijlevelt. Nadat dit gezelschap na 10 jaar werd opgeheven ging hij zich voornamelijk bezighouden met televisie.

Vanaf 1960 speelde hij de rol van Bromsnor in “Swiebertje”. Ook na het beëindigen van de serie in 1975 trad hij nog op als Bromsnor in kinderprogramma’s, waaronder het door hemzelf geschreven toneelstuk “Bromsnor slaat een flater”.

Ook was hij op de televisie nog te zien in een quiz van Veilig Verkeer Nederland met Martin Brozius.

Begin 1979 werd Geels opgenomen in het ziekenhuis waar longkanker werd geconstateerd. Hij verbleef enige maanden in het ziekenhuis. Hij ontving er een grote hoeveelheid post en zijn ziekenhuisopname leidde tot veel media-aandacht.

Toen duidelijk werd dat Geels niet beter zou worden, keerde hij terug naar zijn huis in Roelofarendsveen. In juni 1979, enkele dagen voor zijn dood, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Geels overleed op 71-jarige leeftijd en werd begraven in Roelofarendsveen. Veel collega’s uit het vak namen afscheid op de begraafplaats. Joop Doderer was voor filmopnamen in het buitenland en moest verstek laten gaan.