Archief Delft en Omstreken

Het Archief Delft en Omstreken beheert circa vijf kilometer archief, een bibliotheek en een collectie beeld- en geluidsmateriaal over de geschiedenis van Delft.

Details

Gemeentearchief Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest heeft alle archiefbestanden nog in eigen huis. Het gaat om archieven van de gemeente Oegstgeest, maar ook om een aantal particuliere archieven die in het gemeentearchief zijn ondergebracht.

Details

Gemeentearchief Schiedam

Bij het Gemeentearchief Schiedam kunt u meer over de geschiedenis van de stad Schiedam en omliggende gemeenten te weten komen.

Details

Gemeentearchief Wassenaar

Naast de archieven van de gemeentelijke overheid beheert het Gemeentearchief Wassenaar ook de rechterlijke, notariële en weeskamerarchieven, de doop-, trouw- en begraafregisters en een grote hoeveelheid archieven van kerken, verenigingen en stichtingen.

Details

Haags Gemeentearchief

Bij het Haags Gemeentearchief kunt u informatie vinden over Den Haag, Loosduinen en Scheveningen. De informatie loopt vanaf het begin van de 14e eeuw tot heden.

Details

Historisch Archief Westland

Het Historisch Archief Westland bezit een collectie archieven en verzamelingen met historische informatie over het Westland en haar inwoners.

Details

Regionaal Archief Dordrecht

Het Erfgoedcentrum DiEP beheert diverse soorten archief, van overheidsarchieven tot archieven van personen en families, bedrijven, scholen, sociale instellingen, notarissen, kerkgenootschappen, sportverenigingen en verscheidene (voormalige) waterschappen.

Details

Regionaal Archief Gorinchem

Het Regionaal Archief Gorinchem beheert de archieven en documentaire collecties van de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem en Lingewaal.

Details

Regionaal Archief Leiden

Het Regionaal Archief Leiden (RAL) is voor iedereen de ontmoetingsplek voor onderzoek naar en informatie over de geschiedenis van de regio Holland Rijnland en haar bewoners.

Details

Stadsarchief Rotterdam

Het Stadsarchief Rotterdam is het openbare geheugen van Rotterdam en omstreken met een collectie van honderdduizenden prenten, foto’s, films, kaarten, geluidsopnames en 18 kilometer aan papieren archiefstukken.

Details

Stadsarchief Vlaardingen

Het Stadsarchief Vlaardingen is een plaatselijk historisch onderzoekscentrum voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis van de streek, stad, straat en/of familie.

Details

Streekarchief Goeree-Overflakkee

Het Streekarchief Goeree-Overflakkee beheert de archieven van de voormalige vier gemeenten en haar voorgangers op Goeree-Overflakke, de waterschaps- en polderarchieven, overgebrachte Rijksarchieven en tal van particuliere archieven.

Details

Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg

Het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg vormt de verzamelplaats voor de archieven van de gemeenten Bernisse, Brielle, Hellevoetsluis, Rozenburg, Spijkenisse en Westvoorne en de waterschapsarchieven van deze streek.

Details