Drents Archief

Het Drents Archief brengt erfgoed dichterbij mensen, laat ze met andere ogen naar hun omgeving kijken en maakt ze bewust van de eigen sporen in het verleden.

Details

Gelders Archief

Het Gelders Archief beheert archieven en documentatie (papier, audiovisueel en digitaal materiaal) van de 9e tot en met de 21e eeuw.

Details

Groninger Archieven

Het RHC Groninger Archieven is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Archieven, boeken, kranten, kaarten, foto’s, films, video’s en geluidsopnames vertellen het verhaal van Groningen van de Middeleeuwen tot nu.

Details

Het Utrechts Archief

Het Utrechts Archief beheert een grote collectie archieven, prenten, kaarten, foto’s, films en publicaties over de geschiedenis van stad en provincie Utrecht.

Details

Historisch Centrum Overijssel

De fundamenten van het Historisch Centrum Overijssel werden gelegd in 1838 en 1858, toen het voormalige Gemeentearchief van Zwolle en het voormalige Rijksarchief van Overijssel de officiële beheerders van Zwolse en Overijsselse archieven en collecties werden.

Details

Nationaal Archief

Als ‘nationaal geheugen’ van Nederland beheert het Nationaal Archief 110 kilometer archiefmateriaal, foto’s en kaarten van de rijksoverheid en van maatschappelijke organisaties en individuele personen die van nationaal belang zijn (geweest).

Details

Tresoar

Tresoar is het Fries historisch en letterkundig centrum. Als zodanig beheert het een grote wetenschappelijke bibliotheek, een collectie archieven van en over Fryslân en een grote verzameling documentatie en objecten over de Friese literatuur.

Details

Zeeuws Archief

Het Zeeuws Archief beheert en bewaart belangrijke bronnen over de Zeeuwse geschiedenis en maakt dit cultureel erfgoed in samenwerking met anderen zichtbaar.

Details